Έγκριση δημιουργίας δημοτικού πάρκου σκύλων στην περιοχή της Σταυρούπολης
Egritos Group 7 Σεπτεμβρίου 2020
0

Αποτελεί γεγονός πως οι δεσποζόμενοι σκύλοι χρειάζονται τον καθημερινό τους περίπατο όσο την τροφή και το νερό τους, καθώς τους προσφέρει ψυχική και σωματική εκτόνωση. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, έχουν ανάγκη από έναν περιφραγμένο χώρο στον οποίο μπορούν να τρέχουν ελεύθεροι αλλά με ασφάλεια τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους ανθρώπους.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει παρόμοιος χώρος σε καμία περιοχή του Δήμου Παύλου Μελά και αποτελεί μια ιδέα με αρκετό ενδιαφέρον και απήχηση για τη πλειοψηφία των δημοτών, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν διατυπωθεί πολλάκις παράπονα για ακαθαρσίες στους δρόμους.  Ειδικότερα, οφείλουμε να λάβουμε υπόψη πως, αφενός σε ένα περιφραγμένο πάρκο σκύλων δεν θα εμποδίζονται οι οικογένειες σε καθημερινούς περιπάτους από ανεξέλεγκτα σκυλιά, τα οποία συχνά φοβίζουν μικρά παιδιά. Αφετέρου το ζήτημα της καθαριότητας είναι φλέγον στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεδομένου ότι με ένα χώρο παραχωρούμενο αποκλειστικά για τα σκυλιά, οι ιδιοκτήτες τους θα επιδεικνύουν μεγαλύτερη υπευθυνότητα μαζεύοντας τα περιττώματα των σκύλων τους πιο ελεγχόμενα αποκλειστικά μέσα στον χώρο, αποφεύγοντας το ενδεχόμενο για ακαθαρσίες σε δημόσιους χώρους και δρόμους. Η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα συμβάλει στην ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ως πιθανές τοποθεσίες για αυτό το εγχείρημα έχουν προταθεί δύο πάρκα στην περιοχή της Σταυρούπολης.

Η πρώτη επιλογή, το Πάρκο Δενδροποτάμου, επί της οδού Ωραιοκάστρου, αποτελεί μια αξιόλογη επιλογή, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ιδιαίτερα αραιοκατοικημένη. Ωστόσο, το γεγονός ότι αποτελεί χώρο διέλευσης μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης, δημιουργεί ενστάσεις εκ μέρους γονέων και δασκάλων για την καταλληλότητα του χώρου.

Η δεύτερη πιθανή τοποθεσία είναι το Πάρκο Ζέρβα, επί της οδού Μιλτιάδου, η οποία, ωστόσο, παρουσιάζει το μειονέκτημα ότι βρίσκεται σε μια πολύ πυκνοκατοικημένη γειτονιά, και η δημιουργία ενός Δημοτικού Πάρκου Σκύλων είναι πιθανό να οδηγήσει σε αρκετές αντιδράσεις εκ μέρους των δημοτών της περιοχής.

Σχόλια (0)
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε