Ηλεκτρονική Δημόσια Διαβούλευση για το νέο Κανονισμό Καθαριότητας Δήμου Παύλου Μελά
Egritos Group 19 Αυγούστου 2020
1

Τον Αύγουστο του 2011 με την Απόφαση 504 εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παύλου Μελά, ο Κανονισμός Καθαριότητας που ισχύει μέχρι και σήμερα.

Με δεδομένο ότι η καθαριότητα της πόλης και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά που επιτυγχάνονται με τη διαρκή συνεργασία των κατοίκων και πολιτών που απασχολούνται στα όρια των Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης Ευκαρπίας και του Δήμου και διέπονται από διατάξεις, υποχρεώσεις και δικαιώματα, η Διοίκηση αποφάσισε να επικαιροποιήσει τον Κανονισμό, στα νέα δεδομένα και τις ανάγκες της πόλης μας.

Μέσω της εφαρμογής του κανονισμού επιδιώκεται η τήρηση της καθαριότητας της πόλης και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μέσω της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και αξιοποιώντας το υποέργο Εφαρμογή Ανώνυμης Ηλεκτρονικής Ψηφοφορίας του έργου Ανάπτυξη και βελτίωση της πρόσβασης, χρήσης και ποιότητας υπηρεσιών ΤΠΕ στον Δήμο Παύλου Μελά,  διοργανώνει παράλληλα με τις ενέργειες και τη διατύπωση γνώμης της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης,  Ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση μέσω διαδικτύου.

Η παραπάνω διαδικασία αφορά την υποβολή προτάσεων από τους πολίτες και αποτελεί το 1ο  στάδιο που θα ακολουθηθεί, έως την τελική διαμόρφωση και έγκριση του νέου Κανονισμού. Κατά το 2ο  στάδιο θα επεξεργαστούν οι προτάσεις από την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και θα ακολουθήσει το 3ο και τελευταίο μέρος με την υποβολή της τελικής πρότασης στα αρμόδια θεσμικά όργανα του Δήμου προς ψήφιση (Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, Οικονομική Επιτροπή, Δημοτικό Συμβούλιο). 

Καλούνται πολίτες, σύλλογοι, οργανώσεις και φορείς της πόλης να διατυπώσουν τις απόψεις τους σε ελεύθερο κείμενο και να σχολιάσουν, ώστε να διαμορφώσουμε ΜΑΖΙ το νέο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ μετά από 10 χρόνια.

Η Ποιότητα Ζωής είναι υπόθεση όλων μας!

Μας αφορά ΟΛΟΥΣ!

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ που ίσως σας διευκολύνουν στη διαδικασία των σχολίων

ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

Παρακάτω τίθεται ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ του νέου Κανονισμού Καθαριότητας, που προετοίμασε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ επί του προτεινόμενου κανονισμού, σε κείμενο ελεύθερο, έως 200 λέξεις.

Σχόλια (1)

ΜΗΤΖΙΑΣ – ΤΕΣΤ

1+
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε